אוטוטו לידה

אוטוטו לידה2021-11-01T16:34:56+02:00

הלידה מתקרבת בצעדיי ענק.

את כבר בשבועות האחרונים להיריון שלך. הבטן גדלה מאוד, את מרגישה תחושת כבדות, הגב מתחיל להציק, יכול להיות שיש לך בצקות ברגליים, והעייפות של תחילת ההיריון חזרה בגדול. ואולי את כבר לא ישנה כל כך טוב בלילה- פשוט כי כבד ומסורבל לך.

לפעמים, לקראת הלידה יעלו חששות:

"איך אדע שזה התחיל"?

"איך אצליח להתמודד עם הכאב"?

"רק שלא ירדו לי המים בעבודה"…

"רק שלא אגיע לקיסרי"

 

ולכן, כשאנחנו נפגשות בקליניקה לקראת הלידה, הטיפול הוא תמיד משולב

יהיה מענה לתחושות, למחשבות, לפחדים והתהיות לקראת הלידה

וכמובן גם מענה שיתאים לגוף- הכנה וחיזוק הרחם, ריכוך צוואר הרחם, וכמובן הרגעה של כל המתחים שהצטברו בגוף.

 

חשוב שלקראת סוף ההיריון תתכנסי פנימה, תסנני את כל הסיפורים השליליים מסביבך על לידות שהסתבכו, על הכאבים שנגרמו כתוצאה מלידה עם צוות גרוע, על ההתערבויות שנעשו במהלך הלידה ועוד ועוד…

תחליטי באופן מודע להתנתק מכל הדברים הללו, ובמקביל תחליטי שאת מזינה את הגוף והנפש שלך רק במחשבות טובות (אחת הדרכים המצוינות לעשות זאת, היא ע”י הכנה מוקדמת של משפט חיובי שאת מתחברת אליו, וברגע שעולה המחשבה השלילית, מיד תוכלי “לשלוף” את המחשבה החיובית ולשתול אותה במוחך – כי בו זמנית במוח שלנו לא יכולות להתקיים שתי מחשבות סותרות…)

תקיפי את עצמך בסיפורי הצלחה של לידות טובות ומשמעותיות, תקיפי את עצמך באנשים שאוהבים אותך ורוצים בטובתך וכמובן תתמקדי בקשרים שמזינים אותך ומחזקים אותך.

 

אנחנו אחד- גוף ונפש

היכולת של הנפש שלנו- מחשבות תחושות ורגשות להשפיע על הגוף שלנו היא משמעותית מאוד

ולכן, זה יהיה השלב שבו אמליץ במידה וזו לידה חוזרת ועברת חווית לידה קשה בלידה הקודמת – שתגיעי לטיפול לעיבוד הלידה

אם בעבר חווית לידה שהיתה טראומטית עבורך- זה הזמן לשחרר אותך מהתחושות הקשות שהזיכרון הזה מעורר בך. זה הזמן לטפל בכל מה שיושב שם גם כדי שהלידה הזו לא תתעכב מלהתחיל.

 

במידה ובכל זאת ממליצים לך על זירוז, ממליצה לך להתחיל מזירוז לידה טבעי, כזה שיעבוד עם הגוף ויניע את מה שצריך לנוע כדי שהלידה תתחיל. הזירוז יכלול שיחה להרגעת הפחדים וכמובן טיפול רפלקסולוגי ממוקד.

 

בסיום הטיפול תחווי שחרור והרפיה, תוכלי להרגיש קלה יותר, חזקה יותר, ומחוברת יותר לעצמך ולעובר שבתוכך. הטיפול יחזק ויכין את הרחם שלך ללידה, ואת תחושי תחושה של העצמה ואמונה ביכולותייך וביכולת הגוף שלך ללדת.

מזמינה אותך לשיחת ייעוץ ללא עלות או מחוייבות ובה נבדוק כיצד ניתן לסייע לך בדרכים טבעיות להגיע למטרה שלך להיות אמא בדרך הכי טובה, מהירה וטבעית.
לתאום שיחת ייעוץ – לחצי כאן או לחיצה על הכפתור הירוק להודעה בוואטסאפ

קארן זסלבסקי- מטפלת NLP רפלקסולוגית
מלווה נשים באתגרי ההיריון והלידה

האם יש אפשרות למפגש זוגי להכנה ללידה2018-06-03T18:13:13+03:00

אם את רוצה שבן הזוג ידע כיצד לתמוך בך במהלך הלידה, היכן לעסות, כיצד ללחוץ על נקודות שמזרזות את הלידה, איך לעזור לך לנוע במהלך הצירים, באילו תנוחות כדאי לך להשתמש, וכמובן איך להזכיר לך לנשום.

אני מציעה לכם מפגש בודד של שעה וחצי, בו נעבור על כל הדברים החשובים שכדאי לשניכם לדעת או לזכור מהפעם הקודמת, נתרגל נשימות, תנועה, עיסוי ונלמד לחיצות ברפלקסולוגיה להקלה וזירוז הלידה.

 

האם ניתן לזרז לידה בעזרת רפלקסולוגיה2018-06-03T18:19:34+03:00

בהחלט כן! היות והרפלקסולוגיה מחזקת את הגוף ועובדת איתו, ולא "מכריחה" אותו להתחיל בתהליך שאינו מוכן לו- הטיפול הרפלקסולוגי מדויק והרבה פחות אלים לגוף מאשר התערבויות של זירוז בבית החולים.

כמו כן, כדאי לזכור ולבדוק מה בעצם מעכב את הלידה מלהתחיל (בהינתן שחלפו כבר 40 שבועות). מניסיוני בקליניקה, לעיתים ישנו גורם רגשי שמעכב מהלידה להתחיל.

זה יכול להיות משהו שקשור ישירות ללידה- פחד גדול, חששות מהכאב וההתמודדות איתו. וזה יכול להיות נושא שלא קשור בכלל ללידה, אבל מכווץ את היולדת ומשפיע עליה מלהתחיל את הלידה (כמו דאגה לילד הגדול שבבית, פחד מהברית ועוד…)

במקרים כאלה אני משלבת טיפול בטכניקה שנקראת EFT- שזו טכניקה לשחרור רגשי. השחרור הרגשי מביא לשחרור המיוחל לגוף כולו, ואז הלידה יכולה להתחיל ולהמשיך בצורה הקלה והטובה ביותר.

 

מה ההבדל בין השראת לידה וזירוז לידה2018-06-03T20:02:59+03:00

לרוב הלידה מתחילה באופן טבעי, אבל לפעמים יש סיבה רפואית להתחיל לידה באופן מלאכותי.
השראת לידה
מצב בו הגוף עדיין לא הראה סימני לידה והצוות הרפואי משתמש בתרופות שונות על מנת ליצור אותה.
זירוז לידה
כאשר יש סימני לידה אך הלידה מתקדמת לאט מדיי להבנתם של הרופאים.

מתי הרופאים מחליטים על השראת לידה?
הסיבה להשראת לידה היא בדרך כלל בעיה רפואית שבגללה המשך ההיריון כרוך בסיכון לאם ולעובר כגון: לחץ דם גבוה, סכרת ומחלות נוספות
.
לעיתים קרובות מבצעים השראת לידה מכיוון שחלפו שבועיים ויותר ממועד הלידה המשוער והלידה טרם התחילה. החשש הוא שאחרי 42 שבועות של הריון, השלייה כבר לא מתפקדת כראוי והתינוק עשוי לסבול ממצוקה
.

איך אשכב על הגב על מיטת הטיפולים עם בטן של סוף ההיריון… זה לא נוח!2018-06-03T18:54:22+03:00

לקראת סוף ההיריון, הבטן גדלה ונוצר לחץ על הוריד הנבוב התחתון לכן פחות מומלץ לשכב על הגב.
בטיפול שלי, אני מניחה מס' כריות כולל כרית הנקה ומגביהה אותך, כך שהשכיבה על הגב היא בעצם חצי ישיבה, עם תמיכה מקסימלית ונוחה מאוד
.
בנוסף, היה ותרגישי צורך לשנות תנוחה, תמיד ניתן לטפל גם כשאת שוכבת על הצד
.

 

לאיזה תופעות של ההיריון הטיפול שלך יכול לעזור לי2018-06-03T19:11:34+03:00

הטיפול הרפלקסולוגי יודע לתת מענה לקשת רחבה של תסמינים שמלווים אותך במהלך ההיריון החל מבחילות, צרבות, הקאות, טחורים, כאבי גב, ועד סימפיזיוליזיס, ורידים, בצקות ועוד…
כמטפלת ברפלקסולוגיה, בטיפול שלי אני מביאה את הגוף לאיזון/למצב האופטימלי ביותר שלו בכדי שהגוף יעשה את מה שהוא יודע הכי טוב, וזה לטפל בעצמו, לרתום את כוחות הריפוי הטבעיים כדי לרפא את עצמו
.
ולכן, כל סימפטום שאת חווה במהלך ההיריון ניתן להקל עליו דרך איזון הגוף ע"י הרפלקסולוגיה
.

 

עבור למעלה