עכשיו אמא

עכשיו אמא2021-09-29T16:24:35+03:00

מזל טוב 🙂 ילדת וחזרת הביתה.

את מרגישה שהסביבה לוחצת עליך “לחזור לעצמך” במהרה. את ממש יכולה להרגיש את הציפייה הזו מהסובבים אותך, ואולי גם מעצמך- כי זה מה שאנחנו רואות מסביב. עצרי לרגע. תקופת משכב הלידה שאורכה 6 שבועות נועדה לסייע לגופך להתאושש לאחר הלידה (ללא כל קשר לאופי הלידה. קלה או קשה).

 חשוב שתכבדי את הזמן הזה. את כולו, גם אם זה קשה, כי נכון שקצב החיים שלנו הואץ מאוד בשנים האחרונות, אבל הגוף שלנו נשאר כפי שהיה לפני 10,000 שנה. זה אומר שמה שהיה נכון עבור הסבתות שלנו ועבור האימהות שלנו, נכון כעת גם עבורנו- עבור המכונה המופלאה הזו, הלוא היא הגוף שלנו.

 לכבד את משכב הלידה, פירושו לדאוג לקבל עזרה – בין אם יש לך חברות/סבתות/אחיות/דודות אימא או מישהי שתוכלי לקחת בתשלום, חשוב שתביני שזה לא פינוק, אלא הכרח. לכבד את משכב הלידה אומר לדאוג לכך שיבשלו לך, ויעזרו לך עם התינוק (או עם האחים הנוספים אם יש) ונכון שכל עולמך כרגע סובב סביב התינוק שלך, ולרוב את מוותרת על הצרכים שלך עבורו, אבל בדיוק בגלל זה רצוי שיאפשרו לך גם זמן לנשום לבד. לעצמך. אפילו אם זה רק שעה בשבוע… כי כשאת בתוך האינטנסיביות הזו של תינוק שרק נולד ותלוי בך כמעט לאורך היום כולו – שעה לעצמך, זה המון.

 חשוב שתיגשי לטיפול התאוששות לאחר הלידה, זה יכול להיות כל סוג טיפול שאת מתחברת אליו ויודעת שהגוף שלך מגיב אליו טוב – אבל אל תשכחי את עצמך. פני לעצמך זמן ומקום וטפלי בעצמך, כי כשתגיעי לאפיסת כוחות – לא יהיה מי שיטפל בך או בתינוקך. לפעמים למרות שהלידה הסתיימה וחזרת הביתה בידיים מלאות, הזיכרון של הלידה שעברת עדיין מלווה אותך

אולי יש שם תמונות שמתפרצות לך לתודעה, אולי כשאת נזכרת בלידה או מספרת עליה את מתכווצת, בוכה, רועדת- כל זה אומר שעברת לידה קשה שהותירה בך צלקת- חשוב שתדעי שיש מה לעשות עם זה ושזה הזמן לטפל בדיוק בזה ע"י טיפול לעיבוד חווית הלידה- כדי שזיכרון הלידה לא יהיה כל כך קשה, לא יעורר בך את אותן תחושות ורגשות קשים שחווית במהלך הלידה.

והכי חשוב, זה שלא משנה כמה זמן עבר מאז הלידה- התחושות תמיד נשארות בגוף בדיוק כמו ברגע שזה קרה ולכן חשוב לטפל בזה.

מזמינה אותך לשיחת ייעוץ ללא עלות או מחוייבות ובה נבדוק כיצד ניתן לסייע לך בדרכים טבעיות להגיע למטרה שלך להיות אמא רגועה, שלווה מאוזנת ומאושרת.
לתאום שיחת ייעוץ – לחצי כאן או לחיצה על הכפתור הירוק להודעה בוואטסאפ

קארן זסלבסקי- מטפלת NLP רפלקסולוגית
מלווה נשים באתגרי ההיריון והלידה

מתי ניתן להגיע לטיפול התאוששות לאחר לידה2018-06-03T18:00:01+03:00

 כבר שמעתי על מטפלים הטוענים שרצוי להמתין את משך משכב הלידה (6 שבועות). לטעמי זה עניין אישי מאוד. חשוב שתדעי שלא יכול להיווצר נזק מטיפול מוקדם יותר, ויותר מכך- ככל שתקדימי להגיע כך זה ייטיב עמך ויעזור לגופך ונפשך להתאושש בצורה טובה יותר מהלידה.

אם את מסוגלת להגיע לטיפול, או מרגישה את הצורך בטיפול, אל תמתיני. תקשיבי לבטן שלך- האי תדע מתי הכי נכון לך להגיע.

 

האם רצוי להגיע לטיפול לאחר לידה2018-06-03T18:09:00+03:00

רצוי מאוד שתגיעי לטיפול התאוששות לאחר הלידה. היות והלידה הינה חוויה מאוד עוצמתית לגוף, כדאי ורצוי לסייע לגוף להתאושש לאחריה. טיפול התאוששות לאחר הלידה יסייע לגופך לפנות את מה שהוא כבר לא זקוק לו, יסייע לך להירגע, להרפות ולחזק את גופך, ייתן מענה לרגשות שעולים בך- ולשעה אחת תוכלי להיות מרכז העניינים .

עבור למעלה